PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Back to top

Strukovne komore iz sustava socijalne skrbi osuđuju napad na liječnicu i djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru.

Hrvatska komora socijalnih radnika, Hrvatska komora socijalnih pedagoga, Hrvatska psihološka komora, Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora i Hrvatska komora psihoterapeuta najoštrije osuđuju napad skupine prosvjednika na liječnicu i djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru. Izražavamo solidarnost s svim djelatnicima u sustavu zdravstva i djelatnicama koje su napadnute samo zato što su radile svoj posao i dajemo punu podršku svim zaposlenicima u sustavu zdravstva.

Strukovne komore u sustavu socijalne skrbi sustavno upozoravaju na sve češće nasilno ponašanje korisnika usluga prema svim djelatnicima u javnom sektoru, te očekuju primjerene reakcije od nadležnih institucija, prije svega Ministarstva unutrašnjih poslova. Ukoliko se nasilnicima pošalje poruka da napad na službenu osobu može proći nekažnjeno, to može potaknuti nove oblike nasilja i na druge službene osobe. Strukovne komore u sustavu socijalne skrbi upozorava i na odgovornost medija u stvaranju pritiska na djelatnike u javnom sektoru i na obavezu izbjegavanja svih vrsta komunikacije koji uznemiravaju i potiču na nasilje i mržnju.

Hrvatska komora socijalnih radnika,

Hrvatska komora socijalnih pedagoga,

Hrvatska psihološka komora,

Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora,

Hrvatska komora psihoterapeuta

Index.hr – Komore socijalne skrbi osudile napad prosvjednika na liječnicu u Bjelovaru

Tportal.hr – Komore socijalne skrbi osudile napad prosvjednika na liječnicu u Bjelovaru

Jutarnji.hr – Komore iz sustava socijalne skrbi osudile napad na liječnicu u Bjelovaru: Sve je veći pritisak…“