HKSR: Solidarni smo s napadnutom liječnicom, nasilje nad kolegama moramo spriječiti!

Back to top

Povodom napada na djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo u Virovitici prim.mr.sc. Elviru Koić Hrvatska komora socijalnih radnika još jednom upozorava na nedostatak zaštite u sustavu zdravstva i socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj i nećemo se umoriti od pozivanja na zaštitu svih djelatnika u javnom sektoru koji svakodnevno pomažu ljudima u ugrozi.

Svjedočimo sve češćem nasilnom ponašanju korisnika usluga prema svim djelatnicima u javnom sektoru. Prema podacima istraživanja Hrvatske liječničke komore čak 93 posto liječnika barem je jednom bilo izloženo verbalnom ili fizičkom nasilju, a svaki četvrti liječnik zabrinut je za svoju sigurnost.

Apeliramo na sve nadležne institucije u Republici Hrvatskoj da počnu djelovati preventivno kako do ovakvih napada ne bi dolazilo, te kako bi se omogućio siguran rad svih djelatnika sustava zdravstva i socijalne skrbi koji svakodnevno pomažu najugroženijim članovima društva.

Hrvatska komora socijalnih radnika izražava solidarnost s napadnutom djelatnicom u sustavu zdravstva, a ozlijeđenoj doktorici želimo brz oporavak i povratak na radno mjesto.