OBAVIJEST ČLANOVIMA - KORISNICIMA INA KARTICE ZA POPUSTE

Back to top

Poštovani,

dana 6. lipnja 2022. godine donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom je maksimalna maloprodajna marža dodatno smanjena za 0,10 HRK/l. INA je tada, kao pouzdan partner na tržištu naftnih derivata, na sebe preuzela navedeni trošak. Međutim, temeljem posljednje Uredbe o dopunama Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata od 20. lipnja 2022. godine, kao i Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata od 4. srpnja 2022. godine, kojima su „zamrznute“ maloprodajne cijene na benzinskim postajama (osim na autocestama gdje je definirana maksimalna maloprodajna marža), INA nije u mogućnosti nastaviti s daljnjim preuzimanjem troška.

Nastavno na navedeno, a kako bi uskladili poslovanje s opisanim okolnostima, ovim putem vas obavještavamo da smo primorani privremeno ukinuti popuste na svim maloprodajnim mjestima na proizvode EUROSUPER 95, EURODIESEL i EURODIESEL PLAVI.

Za proizvode premium kvalitete (EUROSUPER 95 CLASS PLUS, EUROSUPER 100 CLASS PLUS, EURODIESEL CLASS PLUS), primijenit ćemo popuste sukladno važećim ugovorima samo na prodajnim mjestima na kojima se primjenjuje slobodno formiranje maloprodajne cijene uzimajući u obzir ukupne količine preuzetih goriva putem INA kartice.

Navedena privremena mjera stupa na snagu 5. srpnja 2022. godine te će biti na snazi do ponovnog slobodnog formiranja maloprodajne cijene.

INA, d.d.